Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Det er som at løftes af mægtige hænder
boglogo
Det er som at løftes af mægtige hænder
af Karin Friis Plum
Bogen er på 86 sider.
Format: A5.
Pris: 100 kr. (+ porto).


Det er som at løftes af mægtige hænder

Det er som at løftes af mægtige hænder


Opstandelsesprædikener


Den nyeste salme i salmebogen er fra år 2000. Det er DDS 249: Hvad er det at møde den opstandne mester, som er skrevet af Hans Anker Jørgensen, forhenværende sogne- og studenterpræst, salmedigter.


Jeg har fået lov at låne salmen til denne lille bog.


Salmen gennemgår opstandelsesbudskabet med udgangspunkt i de mennesker, som mødte Kristus påskedag og de følgende dage: kvinderne ved graven, Peter, Maria Magdalene, Emmaus-vandrerne, Thomas, Filip, Paulus, Judas. Vi kan spejle os i dem alle, for vi kender deres frygt og glæde, angst og jubel, forræderi og tillid, tvivl og tro, fortvivlelse og håb, splittelse og forsoning.


Prædikenerne tager mere eller mindre afsæt i salmen, således at der er en prædiken til hvert vers. Da Pilatus også måtte med, blev der tilføjet et ekstra, så der nu er 10 vers.


Alle prædikener er holdt i Skelager Kirke, hvor menigheden synger salmen, og hvor Arne Haugen Sørensens altertavle viser et koncentreret billede af kristendommens budskab. Skikkelsen på Guds store hænder, som løftes fra gravens kulde og mørke til himlens varme og lys, er både Kristus og os, som er blevet lovet, at vi skal følge efter ham. Opstandelsen er som at løftes af mægtige hænder, ligesom dengang vi nådigt blev løftet op af døbefonten, og ligesom det opleves hver eneste gang, Guds barmhjertighed opsøger os for at hente os op af fortvivlelsens vande.


Hvad er det at møde den opstandne mester? Hvor meget vi end stræber efter at møde ham, er det ham, der kommer os i møde.