Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
FolkeFerie før og nu
boglogo
FolkeFerie før og nu
af Johannes Bredal
Bogen er på 158 sider.
Format: A5.
Pris: 248 kr. (+ porto).


FolkeFerie før og nu
JOHANNES BREDAL udgav i 2008 bogen Sperlings Saga, der handler om en af arbejderbevægelsens pionerer, Johannes Sperling. Han havde et spændende liv og var i sin ungdom syndikalist og samfundsoprører, men blev som moden mand samfundsstøtte og var den, der fik til opgave at grundlægge FolkeFerie.  En spændende historie, der havde fokus på personen Johannes Sperling. 

Nu har forfatteren skrevet bogen FolkeFerie før og nu, der fokuserer på FolkeFeries spændende og dramatiske historie. Fra starten i 1938 hvor lønmodtagerne fik ret til 14 dages betalt ferie og med Staunings bekymring for, om arbejderne nu også ville bruge ferien fornuftigt, til ideen om en landsomfattende ferieorganisation. Bogen fortæller om begyndelsen, hvor alt var jomfrueligt og naiviteten stor hos de mennesker, der fik betroet opgaven.

Men det lykkedes, og FolkeFerie blev en institution i dansk feriekultur med en lang række feriebyer tegnet og opført af førende danske arkitekter.

Forfatteren fortæller imidlertid også historien om en periode, hvor FolkeFerie mister sin uskyld. Hvor man vil være internationale og kommercielle, og hvor bestyrelsens formand, der også er LO`s formand, Thomas Nielsen, og pastor Krogager fra Tjæreborg Rejser bliver allierede.

Det er også historien om en tid, hvor der fra politisk hold bliver rejst kritik af ledelsen, driften og finansieringen af aktiviteterne. En kritik der også rammer Arbejdsmarkedets Feriefond, der igennem mange år har været en værdifuld samarbejdspartner for FolkeFerie. Der kommer år, hvor virksomheden kæmper for sit liv. 

Det lykkedes, og FolkeFeries bestyrelse og direktion ser nu lyst på en fremtid med fokus på FolkeFeries oprindelige ide, at sikre feriemuligheder for de svage grupper i samfundet.  

Se endvidere forfatterens hjemmeside: www.johannesbredal.dk