Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Komponisten Poul Frederik Oldenborg Poulsen
boglogo
Komponisten Poul Frederik Oldenborg Poulsen
af Gete Maaløe
Bogen er på 190 sider.
Format: A5.
Pris: 300 kr. (+ porto).


Komponisten Poul Frederik Oldenborg Poulsen

Gete Maaløe har skrevet en bog om sin far, og hun får med udgivelsen af hans samlede værker af sange og instrumentalmusik på CD’er opfyldt et længe næret ønske til glæde for alle musikinteresserede.


Solisterne er: Sanne Kolman, sopran - Mette Østergaard, mezzosopran - Morten Wang, baryton - Mo Yi, violin - Lars Fløe, klaver - Jørgen Hald, klaver - Per Skriver, orgel.


Bogen indledes med en interessant slægtshistorie om Poul Frederik Oldenborg Poulsen; han var SØNNESØN AF KONG FREDERIK VII. 


Da Poul Frederik Oldenborg Poulsen skulle beslutte sig for en levevej, stod valget mellem præst eller musiker. Han valgte ”den sikre levevej” og dyrkede musikken sideløbende. Han var en usædvanlig musikalsk begavelse, både som pianist, organist og komponist. 


Musikken er varm og romantisk/senromantisk. Den udtrykker store følelser som kærlighed, forelskelse og længsel. Der er også kompositioner med stænk af humor. Oldenborg Poulsen komponerede melodier til sange med brug af tekster af flere kendte forfattere, blandt andre især J.P. Jacobsen. 

Naturen spiller en væsentlig rolle i flere af Oldenborg Poulsens kompositioner, og teksterne kommer på smukkeste vis til deres ret ved hjælp af de i mange tilfælde både pompøse og iørefaldende melodier, der med et hav af følelsesudtryk uvilkårligt går tilhøreren til hjertet. 

Instrumentalmusikken er et overflødighedshorn af betagende melodiøse kompositioner, der med smukke og følsomme indspilninger vækker sindets erindring om livets skønneste sider.

To CD’er med Poul Frederik Oldenborg Poulsens sange og instrumentalmusik er indlagt i bogen.


Solisterne er:

Sanne Kolman, sopran

Mette Østergaard, mezzosopran

Morten Wang, baryton

Mo Yi, violin

Lars Fløe, klaver

Jørgen Hald, klaver

Per Skriver, orgel


Anmeldelse:

http://www.jc-klassisk.dk/art.aspx?id=138