Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Eksportkøbmand
boglogo
Eksportkøbmand
af Flemming Vang
Bogen er på 336 sider.
Format: A5.
Pris: 300 kr. (+ porto).


Eksportkøbmand

EKSPORTKØBMAND fortæller historien om en overset side af dansk udenrigshandel. I sin bog skriver Flemming Vang om engagerede handelsfolk, der rejste ud i det fremmede for at afsætte danske varer.

 

Bogen er skrevet ud fra forfatterens egne oplevelser på de oversøiske markeder og beskriver rejser i perioden 1972 til 85. Det kan måske lyde som et lidt smalt emne, men det blev hurtig klart, at forfatteren i denne periode havde besøgt 29 lande placeret i Fjernøsten, Mellemøsten og Afrika, arbejdet for 5 firmaer og eksporteret varer og projekter indenfor


   Medicinalbranchen

   Maskinbranchen

   Landbrugsbranchen

   Turnkey projekter.


Bogen skrives ud fra forskellige cases og giver et stort og bredt indblik i den generelle danske eksport til området.

Læseren får indsigt i, hvordan der handles, samt ser vigtigheden af at knytte  tætte relationer til lokale handelspartnere.

Samtidig beskrives landenes seneste historie, og der gives et overblik over de generelle handelsmæssige relationer til Danmark samt samarbejde med de danske ambassader på destinationen. Personerne, der er nævnt i bogen, er autentiske og nævnt med deres respektive navne – i den udstrækning hukommelsen rækker.

Bogen viser, at ikke to lande er ens at rejse i. Det er f.eks. ikke kun et spørgsmål om religion – det drejer sig i lige så høj grad om forskellige kulturbegreber indenfor familier, stammer og klaner.

Rejseoplevelserne er krydret med spændende og morsomme historier, som involverer både borgerkrigen i Libanon og krigsudbruddet mellem Irak og Iran, og alle episoder er selvoplevede.

Undervejs har eksportrejserne har haft både succeser og fiaskoer, hvilket bliver tydeligt beskrevet. 

 

For den, som er interesseret i dansk handelshistorie, er bogen en guldgrube.