Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Fra Blåvand til Bilbao og via Venedig til Valby
boglogo
Fra Blåvand til Bilbao og via Venedig til Valby
af Leif O. Hammer
Bogen er på 228 sider.
Format: A5.
Pris: 300 kr. (+ porto).


Fra Blåvand til Bilbao og via Venedig til Valby

Den rejse, jeg nu vil skrive om, foregik i maj/juni 2018.


En eventyrlig rejse gennem Danmark og Europa – 4 1/2 uge og 8688 kilometer – hvor jeg oplevede mere end de fleste oplever på et helt liv.


Her besøgte jeg ca. 150 steder.


De steder jeg ville besøge, havde jeg på forhånd udvalgt, bl.a. gennem læste bøger og div. tv-udsendelser og med hovedvægten lagt på Normandiet og D-DAG d. 6. juni. I år – 2019 – er det således 75 år siden, de allierede tropper gik i land på de franske strande. Desuden ville jeg besøge Katedralen i Rouen, Bayeux, Mont Saint Michel, Oradour-sur-Glane, Guggenheim-museet i Bilbao, Carcassonne, bjergtogtur i Schweiz samt Venedig.


Ønsket var at køre langs vandet/havet fra Blåvand i Jylland til Bilbao i Spanien – dvs. tæt på/langs med Vesterhavet, Nordsøen, Den Engelske Kanal, Atlanterhavet for til sidst at lande i Biscayabugten – dvs. gennem Tyskland over Elben ved Glückstadt, Holland, Belgien, Frankrig og Spanien og hjem langs Middelhavet, forbi Geneve-søen, Lugano-søen, Como-søen for til sidst at ende ved Venedig og Adriaterhavet. Turen hjem gik over Dolomitterne, Brenner-passet og til sidst Auto-Bahn 7 til Hamburg via Kassel til færgen i Puttgarden.


Alle kystbyer skulle besøges langs denne rute, ligesom jeg ville prøve at bese mange af de lokale seværdigheder, så som slotte, museer, katedraler, kirker, borge, bygninger, mindesmærker og kirkegårde etc.