Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Strudwick – Grafisk Designer
boglogo
Strudwick – Grafisk Designer
af Else Strudwick
Bogen er på 136 sider.
Format: 20,5 x 20,5 cm..
Pris: 250 kr. (+ porto).


Strudwick – Grafisk Designer

John Strudwick blev født i England i 1935.

Han døde af sygdommen ALS (Amyotrofisk lateral sklerose i 2005).


John blev uddannet graphic designer fra Epsom Art School i Sydengland.

Han kom til Danmarks Radio og TV i 1968 fra Canadian Broadcasting Corporation med flere internationale priser for sit grafiske arbejde.

Han kom først til TV byens tegnestue i København og senere til Aarhus – og har i årenes løb lavet grafik til TVs forskellige programmer.


John har, sideordnet med sit grafiske arbejde, altid malet og tegnet ude i naturen – især områderne i og omkring Skagen samt på Mols og Helgenæs er steder, hvor John har tegnet i mange år.

Han ønskede altid, som han sagde ”at fange lyset”.


I Danmarks Radios månedsblad ”Dråben fra 1988” fortæller John bl.a., at han allerede fra 10-års alderen deltog i ekstra studier i tegning og klassisk kunst – og så var det slut med cricket og alt andet.

Det bevirkede, at han efter studierne dyrkede bjergbestigning, sejlsport, skisport m.m.

John skriver: ”At opnå sund balance mellem naturen og den nye teknologi er en ønskedrøm for os alle. For mig har de smukke Mols Bakker givet en sund forandring til TVs løbende elektrongrafik. Grafikernes brave new world er her, og det er alt for nemt og blive lokket af teknologiens lys – og glemme det væsentlige. Vilde eksperimenter og opdagelser er en selvfølge for at fremme vores perfektion, men ikke på bekostning af naturens love.”


Med denne lille bog vil min familie og jeg (Else – Johns kone) gerne mindes John med et kærligt minde med mange af hans akvareller, pasteller, grafik m.m.

Gennem årene har John solgt mange af sine billeder – ofte i forbindelse med udstillinger.

John tegnede bl.a. også en serie med naturens fugle og blomster.

Da han gik på pension, blev ”Galleri Strudwick” oprettet, og hans kort er solgt til forretninger over det meste af landet.