Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Landsbydrengen fra Ellestrup
boglogo
Landsbydrengen fra Ellestrup
af Jørgen Holm
Bogen er på 200 sider.
Format: A5.
Pris: 200 kr. (+ porto).


Landsbydrengen fra Ellestrup

Bogens handling begynder i slutningen af 1800-tallet. Drengen Marius kommer i slagsmål med ladefogeden, der overfalder en køkkenpige på Ellestrup gods. Da ladefogeden ligger bevidstløs tilbage i halmen og formentlig er død, flygter Marius til Aalborg og tager hyre på et skib til Amerika.


Efter en periode med tilfældige skodjob i Amerika vokser drengen op til en fokuseret ung mand, der lærer at tage vare på sig selv og har en heldig hånd i forretninger. Han vender tilbage til Danmark som en velhavende mand. Med investeringer i det københavnske forretningsliv øges hans formue yderligere.


Hans ønske om at vende tilbage til familien i Vendsyssel er stærkere end nogensinde. Han realiserer sit ønske, etablerer sig med forretninger der og erhverver en større proprietærgård ved Aalborg. Forbindelsen knyttes til Ellestrup – hvor han er født – og hvor datteren Alette Fabricius sidder alene tilbage som ejer af godset og som sidste led i slægten.


De kendte personer og familier fra MEJERSKEN er også en del af handlingen, ligesom den udvikling der finder sted efter 1. verdenskrig og frem til Genforeningen i 1920.