Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
KÄTE
boglogo
KÄTE
af Mette Møller
Bogen er på 180 sider.
Format: A5.
Pris: 200 kr. (+ porto).


KÄTE

Historien handler kort fortalt om min mormor, som blev indlagt på Sct. Hans Hospital i 1920 og først kom derfra 30 år senere ved sin død i 1950.  


Desværre er sygejournalen fra dengang makuleret, så det er ikke meget, jeg ved om omfanget af sygdommen. Historien begynder i 1899, hvor Käte er knap 4 år, og slutter i 1927.


Jeg har hele mit liv været nysgerrig efter at vide, hvad der skete med både min mormor og morfar, men alt var tabu. Man talte ikke om det!


Da en bekendt af mig begyndte et kæmpe research-arbejde, fik jeg pludselig en fantastisk viden om familien og min mormors færden dengang, som inspirerede mig til skriveriet. Mange personer og steder er fakta, ellers er fortællingen ren fiktion.


Min mormor voksede op i et meget velhavende grossererhjem med tjenestefolk: Stue-, barne-, kokkepiger og sågar en guvernante fra St. Croix! Tidsbilledet med store klasseforskelle, industrialiseringen, kvindernes krav om valgret og  selvbestemmelse har jeg med omkring min mormors liv i herskabshjemmet i København og i sommervillaen i Tårbæk.


Hele processen med at skrive bogen har været en meget lærerig rejse bl.a. med indblik i psykiske sygdomme (besøg på Sct. Hans Hospital), arbejder- og kvindekamp, opfindelser, ”den spanske syge” etc.


Mette Møller