Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Livet i Danmark III 1943-1945
boglogo
Livet i Danmark III 1943-1945
af Aage Staffe
Bogen er på 324 sider.
Format: 21 x 28.
Pris: 299 kr. (+ porto).


Livet i Danmark III 1943-1945

Baggrunden for og årsagerne til folkestrejkerne - samt deres konsekvenser - skildres ud fra krigens gang på fronterne og den hensynsløse nazistiske terror i form af schalburgtager med ødelæggelse af vore kulturværdier - gidseltagning - clearingmord - udgangsforbud - spærretid - standretter - belejringstilstand - undtagelsestilstand og henrettelser.

Med øjenvidneberetninger omtales sabotageaktioner og her samarbejdspolitikerne og deres håndlangere, Den lille Generalstabs kyniske forræderier mod de aktive modstandsfolk med Den skæve Våbenfordeling og ved Den danske Brigades landsætning, hvor man forsøgte at få Danmarks mest effektive sabotagegrupper slagtet. Den totale mangel på moral - etik hos disse i dag så ædle, fædrelandskærlige krigere understreges ved deres kendskab til BOPAs militære fiaskoer ved aktionerne mod Tankstelle og et ammunitionstog i Brøndbyerne.

Protester mod forræderiet udeblev ikke. Simple juridiske regler for en fair rettergang blev brudt af vore domstole. Dommene kan bedst betegnes som bestillingsarbejde - eller politikeres bestræbelser på at holde skindet på næsen.

Civile tyske flygtninge og KZ - fangers desperate flugt, hvor de allierede sænker og bomber civile er beskrevet. Jubelen og befrielsesrusen afsluttes med retsopgøret og modstandskampens eftermæle.