Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Lis Særkjær, Politisk nøgleperson, socialrådmand og viceborgmester i Århus
boglogo
Lis Særkjær, Politisk nøgleperson, socialrådmand og viceborgmester i Århus
af Vagn Særkjær
Bogen er på 292 sider.
Format: A5.
Pris: 299 kr. (+ porto).


Lis Særkjær, Politisk nøgleperson, socialrådmand og viceborgmester i Århus
Lis Særkjær var den første kvinde i Århus som forsøgte at vinde borgmesterposten. Hun kom til verden i 1940 som snedkerdatter i Brabrand. Vi følger hende på vej til de første oplevelser i arbejds livet, kulturlivet og verden udenfor Brabrand.
Vi er vidne til en eksplosion i personlig udvikling, uddannelse og engagement i socialdemokratiet, med særlig fokus på tidens kvindepolitik.
I 1981 vælges hun ind i Århus byråd. Fire år senere ser vi hende som nøgleperson i moderniseringen af socialdemokratiets og byens miljøpolitik. En proces som førte til en række store poliske konflikter med Lis som central aktør.
Pludselig blev en rådmandspost ledig. Lis meldte sig som kandidat og vandt posten. Kort tid efter blev hun udpeget som socialrådmand,
politisk chef, for 16.000 kommunalt ansatte.
Da det blev klart at borgmesteren ville gå af meldte Lis sig som kandidat. Vi følger hende tæt i den helt særlige nomineringsproces der fulgte. Hun tabte, med en lille margin til en mand, men blev alligevel genudpeget som rådmand og 1. viceborgmester.
Og opnåede dermed den højeste placering en socialdemokratisk kvinde i Århus Byråd nogensinde har opnået.
Biografien handler i høj grad om politiks århushistorie i perioden fra 1981 til udgangen af 2001.
Bogen er illustreret og indeholder desuden en liste med artikler skrevet om Lis Særkjær, samt en liste med artikler, og læserbreve hun selv skrev.