Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Kristendom på dansk – 3. udg. 2022
boglogo
Kristendom på dansk – 3. udg. 2022
af Carl Frederik Wiwe
Bogen er på 166 sider.
Format: A5.
Pris: 200 kr. (+ porto).


Kristendom på dansk – 3. udg. 2022

Kristendom på dansk er en oversigt over og indføring i tankeindholdet i den lutherske kristendom, som den optræder som en religion i Danmark blandt aktive folkekirkekristne. Hensigten med bogen er, at alle med interesse for religion og kristendom, som den optræder i Danmark, skulle kunne drage fordel af at læse fremstillingen. Den kan umiddelbart bruges og læses af enhver i det private lønkammer, men vil også kunne anvendes i undervisning om kristendom på flere niveauer.

Det er akkurat tankeindholdet, som det er og har udviklet sig, der er det centrale. Derved adskiller bogen sig fra andre bøger om kristendom, der ofte går historisk-kronologisk eller dogmatisk eller religionssociologisk til værks. Der er også kronologi og historie i denne bog, men ikke i traditionel forstand, og der er ingen dogmatik eller sociologi i nævneværdig grad. Det er frem for alt grundidéerne eller grundkonstruktionen, der styrer opsætningen.

For fuldstændighedens skyld er der dog også tilføjet en optakt med mere generelle overvejelser samt afslutningsvis nogle få afsnit om den måde, religionen kristendom er organiseret i Danmark.

Carl Frederik Wiwe er tidligere lektor ved læreruddannelsen. Han er cand.mag. i religion, filosofi og engelsk.