Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Pige i Tårnby Villaby - Moster fortæller
boglogo
Pige i Tårnby Villaby - Moster fortæller
af Johnna Kollenberg Baggers
Bogen er på 194 sider.
Format: 17 x 24 cm..
Pris: 250 kr. (+ porto).


Pige i Tårnby Villaby - Moster fortæller

Pige i Tårnby Villaby er en tidstypisk fortælling om fire generationer af familien Kollenberg Thisted, i Tårnby Villa fra omkring 1900 til først i 1950erne. Den begynder med fortællingen om skræddersvenden Johan, der fra fødebyen Viborg drog på valsen i Tyskland, og om hans engagement i politik og oprettelsen af byggeforeningen, efter hjemkomsten.


Videre til Oskar der flygtede hjemmefra, tog hyre på et skib og senere rejste flere år med et cirkus. Han måtte flygte hjem fra Rusland, syg af det han oplevede under revolutionen. Hjemme igen blev han gift med Johans og Annas datter, Angela. De fik datteren Gerda der fortæller historien, ind i mellem set med et barns øjne og ind imellem meget humoristisk.


Den fortæller om familiens liv i dagligdagen, skolen, fester, højtider, besættelsen og ikke mindst arbejdernes historie, men også om en familie for hvem det var vigtigt med kulturen, Danmark og ikke mindst uddannelse. Angela fik som en de få piger dengang en mellemskoleeksamen i 1918.


Det er en fortælling med mange facetter fra en svunden tid, ikke kun en bid af Tårnby Villabys historie, men også et stykke Danmarks historie med mange billeder, der i sig selv fortæller om tiden.