Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Påskeøen – Rapa Nui
boglogo
Påskeøen – Rapa Nui
af Mogens Boman
Bogen er på 178 sider.
Format: 21 x 21 cm..
Pris: 300 kr. (+ porto).


Påskeøen – Rapa Nui

Påskeøen – Rapa Nui, som den hedder blandt de indfødte – betegnes af mange skribenter som den mystiske ø, fordi dens store stenstatuer ganske automatisk gør den besøgende nysgerrig efter at erfare, hvordan disse tonstunge figurer – moai – blev udhugget, transporteret fra et bjerg inde i landet ud til kysten og rejst på deres platforme - ahu. Ingen véd det med sikkerhed, men der er mange teorier om, hvordan det skete. Går man ind for en af disse, fører det logisk til næste spørgsmål: Hvordan fik figurerne deres røde hårtoppe anbragt ovenpå hovederne?


Det er dog kun lidt af mystikken, for dykker man ned i øboernes historie, dukker næste gådefulde problem op: Hvorfor var Rapa Nui den eneste ø i Oceanien, der havde et skriftsprog – rongo-rongo? Nogle af de tavler, der er indridset med sådanne kryptiske tegn ligger rundt om på museer i hele verden, men ingen har endnu kunnet forstå endsige læse dem.


Endelig det helt store tvivlsspørgsmål: Hvor kom de oprindelige øboere fra? Var det fra Sydamerika, som nordmanden Thor Heyerdahl hævder, eller kom de fra Polynesien, sådan som mange andre forskere mener. Det problem kan få selv rolige og besindige videnskabsfolk til at fare i totterne på hinanden!


Tag med Mogens Boman til Rapa Nui og oplev et meget spændende og fascinerende rejsemål, der aldrig vil blive glemt!