Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Kunstnersjæl
boglogo
Kunstnersjæl
af Torsten Bille
Bogen er på 220 sider.
Format: A5.
Pris: 200 kr. (+ porto).


Kunstnersjæl
Jeg er født i Silkeborg i 1954. Min far var skolelærer og kordegn, og min mor var rytmiklærer og senere sognepræst. Jeg har en hjerneskadet storebror.

Min kunstneriske løbebane (tankebane) startede jeg som 13-årig med et studiefarvesæt og en guitar, min mor købte, fordi hun underviste pædagoger og evnesvage i rytmik, sang og dans. Min mor startede en børnehave for evnesvage, hvor min bror også kom. Jeg gik i flere perioder til oliemaling hos Silkeborgkunstneren Orla Lau og malede mest kopier og naturbilleder.

Senere, når jeg var indlagt på Psykiatrisk Hospital, deltog jeg i flere grupper med maling og tegning. Jeg gik desuden et halvt år på Silkeborg Kunstskole. Derudover gik jeg et år på Århus Folkemusikskole med undervisning i klassisk guitar, klaver og hørelære, hvor man arbejder med rytmik og nodelæsning. I en periode var jeg elev på Vestbirk Musikhøjskole med fokus på musikudøvelse og teori.
Jeg maler og tegner, skriver digte og historier og laver også skulpturer. Sideløbende dyrker jeg min musikalske interesse, skriver sang- og salmetekster og har også komponeret musik, bl.a. til indvielsen af Hjerting Kirke ved Esbjerg.

Jeg er paranoid/skizofren og har siden min ungdom boet i bofællesskaber og på institutioner, bl.a. i Hammel. P.t. bor jeg i Kjellerup.

Arbejdet med ovennævnte kunstarter er givende for mig og virker som terapi. Derfor har jeg efterhånden en stor samling af tekster, malerier, tegninger, skulpturer og kompositioner bag mig, som jeg viser eksempler på i denne bog. Jeg har også haft udstillinger af flere af mine værker rundt omkring i det midtjyske område.

Torsten Bille