Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Mål ikke din dag i timer
boglogo
Mål ikke din dag i timer
af Henning Stampe-Degn
Bogen er på 222 sider.
Format: A5.
Pris: 200 kr. (+ porto).


Mål ikke din dag i timer

Bogen omfatter perioden fra omkring 1930 til hen imod 1960. Den indeholder mest en række levende skildringer fra Trøjborg, fortalt af arbejderknægten, der blev født den 16. marts 1937 på Fødselsanstalten i Jylland, voksede op i Ivar Huitfeldts Gade, var elev i ti år i Borgerskolen Finsensgade, gik med aviser i Tordenskjoldsgade, kom i lære og blev ansat som tjenestemand på Amts-Arbejdsanvisningskontoret i Spanien, læste til studentereksamen ved Århus Akademi i Tunøgade og studerede ved Århus Universitet i sin fritid, blev cand. jur., offentlig anklager og var vicepolitimester ved Århus Politi gennem 26 år, indtil han gik på pension i sommeren 2000.

Forfatteren skriver veloplagt om kammerater, beboere og handlende på Trøjborg, om dæmoner og djævle, om krig, kærlighed og trille-bæ-bukser, ”Gravens Rand” og ”Fensterguckeren”, om ”nisselposen” og den sofacyklende avismand på hjørnet af Kirkegårdsvej, om tandlægeskræk, Borgerskolen Finsensgade, ”Bette Fis”, bøj-stræk og sorte negle.

Han fortæller om sin ufaglærte far, der immigrerede fra Samsø, og hans kamp for at få arbejde i 1930’rne, om den 5. maj 1945, da faderen sad højt til vejrs og malede en af havnens kraner.

Og han beretter om det spændende, men strengt forbudte liv ved kysten og fiskerihavnen, de særegne lugte ved havnen, i skoven og inde i ”Marens Røvhul”, og om kampene fra ”Fort Z” på Christiansbjerg mod det vilde vestens rødhuder, om harmonikaspil, en hemmelig drøm, og hvordan den går i opfyldelse, og meget meget mere.

Forfatteren, der er kendt som kronikør og klummeskribent ved byens avis, har her leveret en skøn blanding af alvor og humor, godt 200 sider illustreret med gamle og nye fotos.

God fornøjelse.