Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Vil du sælge din søster?
boglogo
Vil du sælge din søster?
af Kirsten Krukow
Bogen er på 314 sider.
Format: A5.
Pris: 250 kr. (+ porto).


Vil du sælge din søster?

Dette er historien om en fornøjelig barndom i Nordenskov, en lille, livlig stationsby mellem Varde og Grindsted i Sydvestjylland, i perioden 1940-1955. Scenen blev sat i den gamle Øse Brugs fra 1906.


Det begyndte alt sammen den 31. december 1939, helt præcist et kvarter før årsskiftet. Lige netop da kom jeg til verden. Det er sin sag at gøre sin entre til lyden af bulder og brag og letsindig omgang med spirituøse drikke, og det siges, at jeg var den eneste, der var ædru. Heldigvis landede jeg i en kærlig og rummelig familie, der havde fuld forståelse for et barnelivs nødvendige svinkeærinder.


Sammen med min lillesøster nød jeg livet på trods af datidens mange normer og regler. For en sikkerheds skyld havde de voksne vedtaget, at alt det, der var sjovt, var forbudt. Det lod vi børn så komme an på en prøve. Da de voksne havde nok at gøre med at være voksne uden den fornødne tid eller lyst til at være bedstevenner med deres børn, kunne vi leve så nogenlunde i fred for nidkær overvågning. Kort sagt: vi kunne selv gøre os vore erfaringer og som oftest endda lære af dem.