Syv uforklarlige hændelser er fortællingen om en drengs opvækst i en husmandsfamilie sammen med en stor søskendeflok. Tidspunktet er i begyndelsen af 1940-erne. Skolegangen i første klasse var tre dage ugentlig. Der var langt til skole, og turen gik over marker og enge. På vejen skulle han forbi en udkigspost, hvor der opholdt sig en deling tyske soldater.
Drengen kom tidligt ud at tjene, som det ofte var tilfældet i de fleste husmandsfamilier – her i en alder af 13 år. Det betød hårdt arbejde om morgenen før skoletid og arbejde i mark og stald om eftermiddagen. Der var ikke tid og kræfter til at lave de daglige lektier og skoleopgaver.
Også efter folkeskolen tog han arbejde på forskellige landbrug. Men han erkendte snart, at han måtte søge at forbedre sine skolekundskaber. Kun derved ville han være i stand til at realisere de tanker og visioner, han havde om sin fremtid. Et efterskoleophold var den helt store oplevelse, som bragte ham videre.
En vinters ophold på en landbrugsskole blev forlænget med et forberedelseskursus til Landbohøjskolen. Herfra dimitterede han år 1962 som cand. agro. Senere etablerede han selvstændig virksomhed med egen rådgivningstjeneste for landmænd. Et ønske fra ungdomstiden om egen gård – med avl og opdræt af heste – blev også realiseret. Og gennem hele livet har han haft en Lykkestjerne, der har våget over ham i alle årene, og som har givet navn til denne bog om Syv uforklarlige hændelser, der alle kunne have været livstruende.