Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Skyggens historie
boglogo
Skyggens historie
af Robert Lassen
Bogen er på 226 sider.
Format: A5.
Pris: 250 kr. (+ porto).


Skyggens historie

Danske modstandsfolk kæmpede med livet som indsats under 2. verdenskrig. De forsvarede Danmark på trods af det officielle Danmarks uvilje mod modstanden og med en alt overhængende risiko for at blive angivet af landsmænd.

 

I denne bog fortæller en modstandsmand sin farefulde historie om tiden før, under og efter besættelsen. Han deltog aktivt i kampen mod nazisterne med uddeling af illegale blade, illegalt arbejde som våben- og sprængstofinstruktør og jernbanesabotør. To gange måtte han flygte fra Gestapo. Da befrielsen kom, gjaldt det jagten på stikkere og værnemagere, retsopgøret og afviklingen af tyskernes største sprængstoflager i Nord- ­­­europa.

   

Historien er et eksempel på, hvor vanskeligt det er at få viden fra de danske arkiver om besættelsestiden - selv når det drejer sig om ens egne forhold. For arkiverne er lukkede for offentligheden og åbnes først efter 75 års forløb. Man kan her spørge sig selv hvem ejer historien? Er det den, der råder over de historiske arkiver, der skal bestemme, hvordan historien skrives?