Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Livet i Danmark II 1940-1943
boglogo
Livet i Danmark II 1940-1943
af Aage Staffe
Bogen er på 390 sider.
Format: 21 x 28.
Pris: 299 kr. (+ porto).


Livet i Danmark II 1940-1943

Bøgerne er rigt illustrerede og behandler besættelsestiden på en nuanceret måde - ikke kun i sort og hvidt. Hvad kan det nytte perioden med samarbejdspolitikeres udsalg af danske værdier til den tyske krigsmaskine, som tromlede Europa ned for fode, belyses ved danske politikeres tvetungede tale.

Anvendelig som øvelse i indholdsforståelse af læst tekst og afsløring af visse budskabers løgnagtigheder. Mønsterprotektoratets tysklandsarbejdere, som tvinges med pisk og gulerod for kul. Disse skulle hr. og fru Hansen have del i, men kullene gik til den dansk/tyske krigsindustris værnemagere. Hr. og fru Hansen fik våde tørv.

Danske kvinders militære betydning ved at overføre kønssygdomme til de tyske overfaldsmænd beskrives med tyskerpigernes - feltmadrassernes værdige optræden. Mørklægning - luftangreb - varemangel med prisstop - maksimalpriser - rationering - kriminalitet beskrives med eksempler. Algang - Alsang - kongemærker og den kolde skulder er i denne periode danskes modstandskamp. Kommunistloven var brud på vor forfatning og illustreres ved danske myndigheders skånselsløse jagt på anti-nazister og udlevering til de nazistiske dødslejre.

Modstandskampen er skildret: i form af Illegale blade; transporter, nedkastninger - faldskærmsagenter - jernbane-, industri- og skibssabotage og likvideringer. Folkestrejkerne i København og provinsen som protest mod de tyske overgreb i form af - jødeforfølgelser - henrettelser - internering af vore soldater og vort politi er ikke udeladt.